Biomasa

Ce este biomasa?

Biomasa este definită ca fracțiunea biodegradabilă a produselor, deșeurilor și reziduurilor de origine biologică din agricultură (inclusiv substanțe vegetale și animale), silvicultură și industriile conexe, inclusiv pescuitul și acvacultura, precum și fracțiunea biodegradabilă a deșeurilor industriale și municipale, codificate conform prevederilor legale (definiție din legea 220/2008).

De altfel, biomasa reprezintă și cea mai mare resursă regenerabilă a planetei noastre și este prima formă de energie folosită de om, odată cu descoperirea focului.

Pentru România, biomasa este o sursă regenerabilă promițătoare, atât din punct de vedere al potențialului, cât și din punct de vedere al posibilităților de utilizare. Tocmai de aceea, alegerea construirii, în Suceava, a unei centrale care să funcționeze pe biomasă, nu a fost întâmplătoare: studiile indică faptul ca Moldova se regăsește pe harta celor opt regiuni cu cel mai bun potențial energetic al biomasei din țară.


BioENERGY Suceva, sanitarul pădurilor

La bioENERGY Suceava, biomasa pe care o folosim provine din mai multe categorii precum: tocături din resturi de exploatare, din resturi de prelucrare, rumeguș, coajă, tot ce cade de la prelucrarea lemnului și nu mai poate fi folosit cu alt scop, precum și lemnul de foc, tocat și adus la dimensiunile 50 – 100 mm. Lemnul de foc folosit ca biomasă este acel lemn care nu mai poate fi utilizat la alte întrebuințări sau în procesul de producție din diverse industrii.

Biomasa pe care o ardem astăzi la bioENERGY Suceava, acum câțiva ani polua râurile de munte, fiind un deșeu rezultat în urma tăierilor de pădure, deșeu care nu era strâns, poluând pădurea, în zona în care a fost defrișată.  Acum, această biomasă este colectată, tocată, adusă în depozitele noastre și arsă pentru a produce căldura pe care o livrăm sucevenilor.

ACHIZIȚIE BIOMASĂ

Dacă sunteți furnizori de biomasă și doriți să ne transmiteți o ofertă, vă rugăm să completați următorul formular: