Postat pe data de 2016-12-21 19:04:56 de bioEnergy

Thermonet rezolvă eficient avaria de la conducta magistrală George Coșbuc. Furnizarea apei calde și a agentului termic se reia astăzi, în jur de ora 17.00

S.C. Thermonet S.R.L.  anunță reluarea furnizării apei calde și a agentului termic astăzi, 12 ianuarie  2017, începând cu orele 17:00 – 18:00. Lucrările de remediere a avariei produse  pe conducta magistrală localizată pe strada George Coşbuc au început încă de la  ora 05:30 și se estimează că se vor termina în jurul orei 14:00, după care se  va începe reumplerea sistemului pentru creșterea de temperatură necesară  pornirii punctelor termice.

“Conducta la care se  lucrează este în funcțiune din anul 1974 și prezintă un grad de uzură avansat.  Avaria a survenit în urmă cu aproximativ 5 zile, însă am încercat într-o primă  instanță să o remediem prin montarea unor coliere pe conductă pentru a depăși  cu bine perioada de temperaturi scăzute, astfel încât sucevenii să nu rămână  fără apă caldă și căldură într-o perioadă critică. Am decis să începem astăzi  lucrările de remediere profitând de temperaturile moderate, astfel încât să  rezolvăm cât mai curând problema și să fim pregătiți pentru un nou episod de  frig și viscol. De asemenea, am ales acest interval orar luând în considerare  faptul că sucevenii sunt la serviciu în mare parte a zilei, astfel încât să  minimalizăm impactul produs de această decizie. În plus, de la ora opririi apei  calde și a căldurii, respectiv ora 06:00, până în jur de orele 08:00 – 09:00,  sucevenii au putut beneficia de căldură, fiind necesare câteva ore până la  golirea completă a sistemului, aspect de care, de asemenea, am ținut cont  atunci când am luat această decizie”, a declarat Nicu  Frunzaru, Director Tehnic Thermonet.

Mai mult decât atât, reprezentanții Thermonet doresc să ofere  câteva lămuriri cu privire la oprirea furnizării apei calde și a agentului  termic ca urmare a lucrărilor de reparație a conductei: “Sistemul de transport și distribuție a agentului termic aparține  Primăriei, Thermonet fiind doar operatorul acestui sistem. Din păcate, de 40 de  ani, sistemul nu a mai fost modernizat sau eficientizat. Există un plan de  înlocuire a țevilor vechi, prin accesarea de fonduri europene, aplicantul fiind  Primăria, însă procedura durează și este în curs. Între timp, Thermonet  remediază și întreține sistemul de transport, asumându-și costurile de  reparații și suportând pierderile, în condițiile în care rețeaua aparține domeniului  public”, a declarat Mugurel Ovidiu  Corlățan, Directorul General Thermonet. 

Thermonet si Bioenergy Suceava, respectiv distribuitorul și  producătorul de energie termică în orașul Suceava, cer scuze sucevenilor pentru  disconfortul creat și îi asigură de întreaga cooperare și eficiență în  rezolvarea problemelor de natură tehnică ce pot crea dificultăți în furnizarea  agentului termic și a apei calde.